Episode 2

PERUNA-KOEJAKSO-0_Taas avaruusasemalla_OSA_II_. Kesto 13:03 Voimakkuustavoite: LUFS Miinus14. Tekijä © Markus Kajo, MMXXII.

Published on: 11th February, 2022

Jälkimmäinen osa Peruna-podcstikanavani nollanteen koejaksoon Avaruusasemalla. Kesto 13:03.

Voimakkuus on tässäkin jaksossa ajettu Spotifyn (sic) podcast-suosituksen mukaisesti tasoon LUFS miinus 14. (Yksi "pykälä" LUFS-asteikossa vastaa yhden desiBelin voimakkuusvaikutelmaeroa kuunteluvoimakkuudessa. Ja koska kyseessä on negatiivinen luku, isompi numero merkitsee hiljaisempaa ääntä.)

 

Tästä johtuen äänenvoimakkuus on suurempi kuin joissakin muissa podcasteissa - käytössä kun on useita, toisisitaan poikkeavia äänentasoasetuksia. Applella omansa, samoin Spotifylla, Youtubella, EBUlla / töllöttimellä, radioilla, mainoksilla, elokuvilla, äänikirjoilla... 

Eli jos podcast-palveluststa toiseen siirtyessään kuuntelija joutuu ruuvailemaan volumea, vika on usein podcast-alustan vaatimassa standardiissa: yksi taho vaatii paljon kovempaa äänitasoa kuin toinen tai kolmas. 

Itse valitsin tuon Spotifyn, koska suomalaisia podcasteja on usein syytetty liian hiljaisksi (vaikea kuulla melussa) ja Spotifyn taso on hieman reippaampi. Mutta se ei vielä takaa haluttua lopputulosta: moni podcast-alusta säätää tasot uusiksi oman mielensä mukaan.

Toivottavasti Podbean, joka on tämän kanavan originaalialusta, ei vääntele namiskoita, jotka olen vaivalla, korvalla ja mittaroimalla koettanut kuulijalle hyväksi säätää.  

Yst. terv.

mk

 

 

Next Episode All Episodes Previous Episode

Listen for free

Show artwork for PERUNA - Markus Kajon PODCAST-kanava. Vaihtelevaa huumorisisältöä. Koejaksot 2 kpl ja varsinaisia jaksoja valmiina.

About the Podcast

PERUNA - Markus Kajon PODCAST-kanava. Vaihtelevaa huumorisisältöä. Koejaksot 2 kpl ja varsinaisia jaksoja valmiina.
Hilventäviä ajatteita monten iloksi.
Huumori, ajanviete, tarinat, stand-up, impro. Hilventäviä ja muita lyhytkuullelmia monten iloksi. Yksiäänisiä, lähinnä, mutta monitoikkoisia. [In Finnish, comedy.]

About your host

Profile picture for Markus Kajo

Markus Kajo

Markus Kajo on Emmy-palkittu tv- ja radioviihteen konkari, WSOY:n ja Docendon huumorikirjaiija ja media-alan yrittäjä. Nauttii humoristisesta sisällöntuottamisesta aivan yhtä paljon kuin omituisena koulupoikana, jollaisena sen aloitti.

Markus Kajo is an author, an Emmy-Award winning tv and radio comedy scriptwriter and performer from Finland, doing "Lugubrious Nordic Comedy" mostly in Finnish. Understatement is the operative word.

Kåserier på svenska ..eller på "nästan svenska" gör Markus Kajo också, då och då.